Muzica in inchinare

1 Feb

“Muzică este o forţă puternică, creată de Dumnezeu pentru a tulbura însăşi esenţa unei persoane, aşa cum nimic altceva nu o poate face.”

“Închinarea înaintea lui Dumnezeu determină împlinirea celor mai adânci dorinţe ale noastre.”

Ce este închinarea?

Mi-ar fi imposibil să dau o definiţie închinării… dacă aş încerca să fac lucrul acesta probabil ar fi o definiţie pur subiectivă. Închinarea se poate face în atât de multe moduri şi stiluri; depinde de personalitatea celui ce o înalţă, de experienţele lui, de viaţa pe care o duce şi chiar de zona în care locuieşte sau de cultura din care face parte. Am avut chiar în biserica noastră închinători din Congo şi am putut observa diferenţe în închinare. Exista astfel de diferenţe şi între preferinţele tinerilor şi ale fraţilor în vârstă.  O greşeală des întâlnită este de a încerca să impui o modalitate de închinare corectă. Nu există aşa ceva! Lui Dumnezeu îi place diversitatea. Acesta este motivul pentru care nu ne-a creat identici. Dacă încercam să catalogăm o închinare energică drept corectă şi una meditativa ca fiind greşită sau invers, nu facem decât să aducem frustare. Sunt momente în care Duhul Sfânt te umple de o bucurie radicală şi momente în care simţi că trebuie doar să stai în prezenţa Lui. Dumnezeu primeşte închinarea ta dacă este făcută în duh şi adevăr. A te închina nu înseamnă a cântă cântece drăguţe despre Dumnezeu, acest lucru este grozav dar nu este suficient. A te închina înseamnă a-I vorbi lui Dumnezeu cu sufletul înălţat în adoraţie. A te apleca în faţa Lui, a fi uimit de Măreţia Lui, de Frumuseţea Lui, de Perfecţiunea Lui. A te închina nu înseamnă a citi nişte versuri de pe videoproiector şi a te enerva dacă cei responsabili uită să schimbe imaginea. Nu este un act ritualic, nu cânţi pentru că aşa au aranjat păstorii programul bisericii şi nu cânţi pentru o emoţie muzicală. Nu ţine de tobe sau de sunet. Închinarea se face cu sufletul, uiţi de tot ce este în jurul tău şi vibrezi în lăuda pentru Cel ce a fost, este şi va fi! A te închina înseamnă a fi îndrăgostit de cel pe care Îl Lauzi. Lauda ta trece de graniţa talentului tău, “lauda invadează iadul şi emoţionează cerul”!

1.Relaţia ta cu Isus contează. Cunoaşte-L pe Isus! Mulţi sunt de acord cu faptul că a-L iubi pe Isus mai mult decât viaţa însăşi este baza credinţei însă prea puţini trăiesc acest lucru practic. Trebuie să ne analizăm continuu prioritățile şi să respectăm suveranitatea lui Dumnezeu asupra vieţilor  noastre.

2.Marturia ta contează. Experienţele pe care le ai cu Dumnezeu vor aduce pasiune închinării tale. Dacă ştii să cânţi la un instrument gândeşte-te în timp ce cânţi, la ce a făcut Dumnezeu pentru tine… vei cânta mai bine ca niciodată. Dacă eşti actor vei interpreta ca niciodată.

3.Excelenţa contează. Dumnezeu este desăvârşit şi vrea ca şi noi să fim desăvârşiţi. Dacă îi oferim mai puţin decât ceea ce ştie că putem, îl înjosim. În închinare, caută excelenţa! Nu trebuie să oferi ceea ce crezi că ar trebui ci ceea ce eşti tu, azi!  Lumea are o imagine atât de proastă despre biserică ! Noi suntem generaţia care trebuie să schimbăm asta, trebuie să aducem bucuria şi pasiunea pentru Dumnezeu înapoi unde îi e locul. Când cineva va intra în biserică, să ştie că acolo se preamăreşte un Dumnezeu Puternic!  A căuta excelenţa înseamnă să respingi ideea că ceva este “suficient” sau că “dacă este aproape bine, e bine”. Această mentalitate nu va aduce niciodată ceva bun în templul lui Dumnezeu. În lumea laică, a cânta este ceva exclusivist, doar cei mai frumoşi şi mai bine pregătiţi reuşesc. În faţă lui Dumnezeu aceste lucruri contează mai puţin, dar asigură-te ca închinarea ta nu este un rebut. În biserică este uşor să te bucuri de o măsură mică de succes şi să-ţi dezvolţi o părere greşită despre priceperea ta. Fraţii ne încurajează şi asta e grozav, dar dacă pornim cu ideea că “totul va fi bine” şi nu ne păsa de repetiţii, ei bine nu va fi deloc bine! Închinarea nu va fi extraordinară dacă nu o facem diferită de cele de până atunci, dacă nu ştim cântecele sau poeziile! Nu presupune că poţi aduce daruri la întâmplare! “Doar nebunii dispreţuiesc înţelepciunea şi disciplina”. Cercetează-te şi roagă-l pe Dumnezeu să-ţi arate cum poţi să foloseşti la maxim potenţialul pe care El l-a pus în tine.

4. Unitatea contează. “Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti cu Mine şi Eu cu Tine, ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” Ioan 17:20

Unitatea noastră arată lumii în mod supranatural că Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său să moară pentru noi. Cel rău aici atacă. Nu lăsa ca în biserică noastră să între răutate, bârfă, dezbinări; arată dragoste celor din jur, petrece timp cu cei din biserică, râdeţi împreună, slujiţi împreună, rugați-va împreună, trăiţi împreună.

5.Disciplina contează. Un închinător este creativ, iar creativitatea ne face să trăim prin emoţii. Acest lucru poate să fie un avantaj dar şi un dezavantaj. O dată ce porneşti la drum cu convingerea că vrei să faci ceva de calitate pentru Dumnezeu, o să ţi se tot pună beţe în roate. Se poate întâmpla să nu mai meargă aparatura, să fie tensiuni, să fii dezamăgit şi să vrei să dai înapoi. Nu renunţa! Opreşte-te pentru o clipă şi citeşte Isaia 50:4-7. Arată ca trebuie să fim hotărâţi, nu-i aşa? “Nu voi fi dat la o parte. Nu voi fi mişcat. Nu voi da înapoi.” Avem nevoie de determinare să ducem misiunea încredinţată la bun sfârşit. Niciodată să nu uiţi că a te închina poate fi o trăire sau un angajament, dar niciodată un spectacol.

One Response to “Muzica in inchinare”

  1. aDe 21 February 2011 at 7:55 PM #

    foarte bun postul, ma bucura mult sa citesc, foarte reusit ! felicitari! ai dreptate, inchinarea se confunda cu alte lucruri, inchinarea adevarata este cea cu inima, traieste ceea ce canti, sau mai bine zis canta ceea ce traiesti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: