La întâlnire cu Dumnezeu

5 Aug

Duminica….o zi pe care cu totii o asteptam…unii pentru a se putea scula mai tarziu pentru ca nu merg la serviciu, altii pentru a rezolva ceva ce nu au facut in timpul saptamanii…iar altii pt a se relaxa. Cum ramane cu cei care abia astepata duminica pt a putea merge la casa Domnului, pt a petrece o zi cu El ? (de fapt fiecare zi ar trebui petrecuta cu El).

Eu una simt ca imi reincarc bateriile in fiecare duminica. Cred ca motivul practicarii unei biserici nu este pentru ca asa ne-am obisnuit, pentru ca avem o obligatie fata de Dumnezeu sau pentru ca  pur si simplu te intalnesti cu alti prieteni. Daca asta este scopul pentru care mergem la biserica, cred ca Dumnezeu ar prefera mai bine sa stam acasa.

Din momentul in care i-am incredintat Lui viata si tot ce am, am invatat ca la biserica nu merg pentru ca acum sunt botezata sau ca parintii mei merg acolo, ci ca Dumnezeu cauta o inima care iL cauta pe El, iar atunci cand il cauti pe El si il iubesti, mergi acolo din dragoste pentru El, mergi sa te intalnesti cu salvatorul, cu eroul tau. Mergi sa-i vorbesti si sa-L asculti. Imi place sa spun ca este exact ca la o intalnire. Scopul intalnirilor intre un baiat si o fata este sa se cunoasca mai bine, sa aiba o comunicare mai buna, sa cladeasca o relatie. Oare nu asta ar trebui sa facem si cu Isus? De multe ori mergem si stam in banca noastra si plecam la fel cum am si venit, parca ne plictisim, parca nu avem stare, ne uitam mereu la ceas si mergem acasa si spunem ca nu am primit nimic, ca biserica nu ne ajuta cu nimic…si ne hotaram sa nu mai venim duminica viitoare. Credem noi…a fost degeaba. Asa a fost oare? Pai eu zic ca da…daca nu avem o inima care e gata sa primeasca tot ce are Dumnezeu de spus, daca nu suntem gata sa-i incredintam Lui tot ce avem si sa dorim schimbarea inimii, caracterului ca sa-i fim placuti Lui..atunci da…e degeaba. Totul porneste din vointa, Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa-L caute sau sa se schimbe. Nu e vina lui Dumenzeu ca tu nu ai primit nimic, nici vina pastorului ca zici tu nu stie sa predice bine, nu, e doar vina ta ca nu-ti deschizi inima si nu-L lasi pe Dumnezeu sa lucreze.

Sa ne rugam pentru o inima deschisa si curata, care vrea sa primeasca ce are Dumneze de oferit.

“Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic!”           Psalmul 51:10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: