Sunt destul de potrivită să-L prezint şi altora pe Isus?

26 Jul

De multe ori  m-am ferit sa imparatsesc evanghelia cu cineva de frica ca nu voi fi in stare sa explic cum trebuie sau sa raspund la intrebarile complicate pe care oamenii le pot  pune.Niciodata nu m-am simtit destul de capabila de acest lucru, considerand ca acest lucru este pentru predicatori, misionari si etc. Intodeauna cand am vorbit cu cineva despre asta ii puneam sa vorbeasca cu tata, cu pastorul sau cu altcineva care credeam eu e mai „potrivit” sa faca asta.  Ceea ce Dumnezeu mi-a vorbit in ultimele zile cu privire la asta a fost din 1 corinteni 1:17-31 unde se vorbeste despre intelepciunea lumii si intelepciunea lui Dumnezeu.

In versetele 23 si 24 spune: „ dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care  pentru Iudei este o pricina de poticnire, si pentru neamuri o nebunie; dar pentru cei chemati, fie iudei, fie greci, este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu.”

Personal, am inteles ca nu trebuie sa folosesc cuvinte complicate sau sa dau explicatii de ce toate lucrurile s-au intamplat cum s-au ntamplat si de ce este adevarat tot ce credem noi, credinciosii, pt ca cei alesi, pe care Dumnezeu i-a ales mai dinainte de intemeierea lumii pur si simplu vor avea inima deschisa sa primeasca adevarul, care este in Isus Hristos, fara sa se indoieasca de vreun lucru, iar Duhul Sfant va vorbi prin mine. Vad toata teama asta pe care o am ca un atac al celui rau, sa ma faca sa ma simt inferioara, ca nu sunt in stare sa fac asta si sa duc mai departe vestea cea buna. In cuvantul lui Dumnezeu, din contra, spune: „ De pilda fratilor, uitati-va la voi care ati fost chemati: printre voi nu sunt multi intelepti in felul lumii, nici multi puternici, nici multi de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii ca sa faca de rusine pe cele intelepte.Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii ca sa faca de rusine pe cele tari.”

Si cu acest gand si cuvant din partea Domnului voi incerca pe viitor sa fiu mai increzatoare si vestesc evanghelia ori de cate ori apuc. Nu eu sunt cea care voi pierde, si nici Dumnezeu, ci acela care are inima inchisa pentru mantuire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: